Abford House

Date: 2009
Address: Victoria, London
Client: Mace / Sheppard Robson

Abford House, situated opposite Victoria Station, is nine storeys high and comprises shops at street and lower ground floor level and offices above.

To hide the Building Maintenance Unit below the continuous curved roof line, an under-roof garage was created so the BMU could be ‘parked’ away when not in use.

In order to maintain the roof line, a roof section was placed on top of the BM, meaning additional wind loadings and increased cantilevered weight had to be taken into account.

The BMU has a reach of 22 meters and can turn through 360 degrees, sits on twin straight tracks and accesses all of the facades of Abford House.

01/02/2016 -  The Building Maintenance Unit for 48 Leicester Square is due to be lifted on the building throughout... Read more